Nieuws

Presentatie Nationale Agenda Arts in Health

Vrijdag 16 februari is in het Grand Theater in Groningen de nationale agenda ‘Arts in Health’ gepresenteerd. Arts in Health ‘verwijst naar het veld dat artistieke en creatieve praktijken toepast om gezondheid en welzijn te bevorderen en een positieve benadering van gezondheidszorg te stimuleren’. Muziek aan Bed houdt zich hier al bijna 15 jaar mee bezig en heeft aan deze nationale agenda bijgedragen door onder andere deel te nemen aan de rondetafelgesprekken die in 2023 zijn gevoerd.

Vanuit Muziek aan Bed willen we u met enige regelmaat op de hoogte houden van wat er zoal gebeurt in de wereld waar kunst, zorg en wetenschap elkaar ontmoeten. Vanuit de overtuiging dat kunst, en in ons geval muziek, een heilzaam effect heeft op het welbevinden van patiënten, zoals wordt ondersteund door verschillende wetenschappers, verbonden aan de Universiteit Groningen en het UMCG.

Bij de presentatie op vrijdag 16 februari vertelde Ferdinand Lewis, wetenschappelijk directeur en Amerikaan dat er in de VS al veel langer ziekenhuizen zijn die kunstenaars vragen te participeren in het zorgproces. In die zin is Arts in Health in ons land relatief nieuw. En speciale gast Christopher Bailey, vertegenwoordiger van Arts in Health binnen de wereld gezondheidsorganisatie WHO, vertelde uitgebreid over zijn werk en zijn wens om ook in ons land Arts in Health meer op de kaart te zetten.

Tenslotte: fijn om te merken dat Muziek aan Bed al veel langer bij uitstek een organisatie is die zonder de term Arts in Health als zodanig te kennen een voorloper in Nederland is op dit gebied.

Mocht u ons belangrijke werk willen steunen: word donateur!

Laatste nieuws

Celloklanken ontroeren patienten

Meer livemuziek voor mensen met dementie!

Beatrix Kinderziekenhuis: “Dit moet blijven!”

Promotieonderzoek: ‘Livemuziek aan het ziekenhuisbed helpt patiënt genezen’

Update Muziek aan Tafel

Kennismaking Maasziekenhuis

Muziek aan Bed in uw huiskamer!

Dokter Spotify, of: de helende kracht van muziek (bron: fd.)

Live in het Erasmus MC

In gesprek met..!