Nieuws

Een bericht van Angela

In mei 2022 kreeg Muziek aan Bed een bericht van Angela. Ze wil graag haar verhaal delen, zodat anderen ook kunnen zien en weten wat Muziek aan Bed doet voor de patiënten. Dit is haar verhaal:

Al maanden lig ik in het ziekenhuis. Ik weet dat ik niet beter word, hoe lang ik heb, dat weet ik niet en hoe het verder zal verlopen ook niet. Ik kan niet eten en niet drinken, niet douchen of afleiding vinden door pijn en misselijkheid. Eigenlijk lig ik voornamelijk met mijn ogen dicht in bed, wachtend op een betere tijd. Ik hoor muziek, maar besteed er geen aandacht aan. Even later gaat de deur open en komen twee vrouwen op een karretje, met een cello en een vriendelijke glimlach vragen van welke muziek ik houd. Ik denk even na en noem een aantal favoriete nummers op. Dan beginnen ze en het nummer ‘Happy’ wordt gespeeld. Het klinkt prachtig. Even later komt er nog een mooi klassiek stuk waar ik de naam niet van ken. Het ontroert me intens. Ik realiseer me ineens dat ik al weken, nee, al maanden geen positieve sensaties of prikkels binnen krijg. Dit is het eerste positieve signaal wat mijn brein ingezonden wordt. Kippenvel over mijn hele lichaam. Ik zou nog meer liedjes willen, maar ze moeten door. Als ze weg zijn, barst ik in huilen uit. Oh ja, denk ik, er zijn ook nog mooie dingen in het leven. Hier vecht ik nou voor om straks weer mooie dingen te ervaren. Ik word er strijdlustig van en ik wens dat meer zieke mensen deze mooie cello ervaring, mogen meemaken. Als alles ellende is, is muziek kracht voor je ziel…

Muziek aan Bed zet zich in voor impact met live muziek in de zorg. Ons werk is afhankelijk van donateurs, fondsen en sponsoren.

Steun ons nu!

Laatste nieuws

Meer livemuziek voor mensen met dementie!

Beatrix Kinderziekenhuis: “Dit moet blijven!”

Presentatie Nationale Agenda Arts in Health

Promotieonderzoek: ‘Livemuziek aan het ziekenhuisbed helpt patiënt genezen’

Update Muziek aan Tafel

Kennismaking Maasziekenhuis

Muziek aan Bed in uw huiskamer!

Dokter Spotify, of: de helende kracht van muziek (bron: fd.)

Live in het Erasmus MC

In gesprek met..!