Nieuws

Update Muziek aan Tafel

We zijn op dit moment tien maanden bezig in zeven zorginstellingen door het hele land met ons tweejarige Muziek aan Tafel project. Een van de doelstellingen van dit project is door middel van live muziek mensen met dementie te ondersteunen en te activeren.
Uit de eerste evaluatieronde die we vlak voor de zomer hebben gehad, blijkt dat iedereen vol lof is over het project. De bewoners verheugen zich erop, doen mee, zingen, neuriën en bewegen. Live muziek roept herinneringen herinneringen op aan vroeger en haalt mensen uit hun isolement. Het geeft vreugde en muziek blijkt een mooie manier van communiceren te zijn.“De musici van Muziek aan Bed zijn niet alleen heel erg muzikaal maar ook nog eens heel erg lief en betrokken. Zij kennen alle bewoners inmiddels bij naam en begroeten ze ook elke keer heel persoonlijk. Ze spelen in op wat er op dat moment gebeurt. Echt mooi om mee te maken.
De bewoners genieten zo, dat we ze soms gewoon meenemen naar de volgende huiskamer om maar zolang mogelijk dat fijne gevoel vast te kunnen houden.
Inmiddels schuiven er ook steeds meer medewerkers aan. De aanwezige vrijwilligers zijn telkens diep ontroerd.
Om te zien hoe onze soms zo in zichzelf gekeerde dementerende bewoners zo “aan gaan” als ze de eerste tonen horen, is meer dan fantastisch.
Marjolein Dompeling
Coördinator Welzijn en Vrijwilligers, Reinaldahuis Haarlem

Laatste nieuws

Celloklanken ontroeren patienten

Meer livemuziek voor mensen met dementie!

Beatrix Kinderziekenhuis: “Dit moet blijven!”

Presentatie Nationale Agenda Arts in Health

Promotieonderzoek: ‘Livemuziek aan het ziekenhuisbed helpt patiënt genezen’

Kennismaking Maasziekenhuis

Muziek aan Bed in uw huiskamer!

Dokter Spotify, of: de helende kracht van muziek (bron: fd.)

Live in het Erasmus MC

In gesprek met..!