Nieuws

Mercy John schrijft jubileumnummer

Onze ambassadeur, songwriter Mercy John, bekend van de hit Roller Coaster die hij samen met Danny Vera schreef, componeerde speciaal voor ons jubileum het nummer ‘What Music Can Do’ voor zang en vier cello’s. Dit nummer zal ook klinken op onze regioconcerten. 
Mercy John: “Het nummer ‘What Music Can Do’ vertelt een kort verhaal over hoe muziek kracht geeft in tijden dat het extra hard nodig is. Ik denk persoonlijk dat veel mensen daar niet (genoeg) bij stil staan. Zeker in een tijd dat door o.a. Covid19 veel concerten niet door zijn gegaan. Zeker live muziek is denk ik een gezonde bron die voor ontspanning, ontzorging en verbinding zorgt. Iets wat heel erg nodig is juist op dit moment. De tekst heb ik laten inspireren door mijn persoonlijke ervaring. Zoals ik al ooit heb verteld, heb ik zelf van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk het is om de kans aan te grijpen om muziek deelgenoot van het ziekbed te laten zijn. Ik denk dat het daarmee ook een persoonlijke tekst is geworden, waar hopelijk anderen zich in kunnen herkennen.”

RESERVEER VOOR DE FEESTELIJKE REGIOPRESENTATIES

Maak kennis met de wereld van Muziek aan Bed en schrijf je in! Afgewisseld met anekdotes uit de praktijk geven de cellisten een muzikale impressie van hun werk. Want inmiddels speelt het team van 18 cellisten in ca. 30 ziekenhuizen en zorginstellingen verspreid door Nederland. Daar zitten pareltjes van verhalen achter.

Regio Utrecht – Wilhelmina Kinderziekenhuis: 8 oktober 

Meet & Greet deze avond cellisten Tjakina Oosting, Mariette Laport, Ellis Moorman, Gerda Marijs en Elianne Ardts. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen.

Klik hier om je komst te laten weten op 8 oktober in Utrecht. De locatie is bijzonder dichtbij ons werk: het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Via deze link is meer informatie beschikbaar.

Regio Groningen: 9 oktober on 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Meet & Greet deze avond cellisten Esther de Boer, Rivke Toyne – van der Staak, Judit Berendschot, Ilsje Merk, Karoun Baghboudarian, Alexandra Vierkant. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen.

Klik hier om je komst te laten weten op 9 oktober in Groningen. De locatie is bijzonder dichtbij ons werk: het Martini Ziekenhuis. Via deze link is meer informatie beschikbaar.

Regio Rotterdam: 15 oktober on 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Meet & Greet deze avond Eva van Schaik, Nina Hitz, Willemijn Knödler, Mette Seidel, Sebastiaan van den Bergh. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen.

Klik hier om je komst te laten weten op 15 oktober in Rotterdam. De locatie is bijzonder dichtbij ons werk: het Ikazia Ziekenhuis. Via deze link is meer informatie beschikbaar. 

Laatste nieuws

Dokter Spotify, of: de helende kracht van muziek (bron: fd.)

Live in het Erasmus MC

In gesprek met..!

Waarom ik het van de daken wil schreeuwen

Uitbreiding Brabant en Gelderland in 2024

What music can do

Het Parool: Magische Momenten

Te gast bij NOS Langs de Lijn

Muziekchallenge – Muziek aan Bed 12,5 jaar

12,5 jaar live muziek in de zorg