Geef met belastingvoordeel

“Eigenlijk had de vrouw het gevoel dat het leven haar niks meer bracht totdat ze muziek hoorde aan het bed."

Geef met belastingvoordeel

Wil je een verschil maken voor? Wil je meer doen dan zomaar een donatie? Dan is periodiek schenken wellicht iets voor jou.

Bij een periodieke schenking geef je jaarlijks een vast bedrag gedurende minimaal vijf jaar. Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag. Dit wordt via een overeenkomst vastgelegd.

Fiscaal aantrekkelijk

Een periodieke schenking is fiscaal aantrekkelijker dan een gewone donatie. Anders dan een gewone donatie is uw periodieke schenking namelijk volledig – zonder minimum of maximum – aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Afhankelijk van de situatie kun je dus tot de helft van het bedrag terugkrijgen van de fiscus. Met andere woorden: je kunt tot twee keer zoveel geven zonder dat het je meer kost.

Zeker als je over vermogen beschikt waarvan je een deel kunt missen, kan periodiek schenken zeer voordelig zijn. Een periodieke schenking kan er dan zelfs toe leiden dat je helemaal geen belasting meer verschuldigd bent. Het hoeft niet om een groot vermogen te gaan; ook bij kleinere bedragen kan periodiek schenken aantrekkelijk zijn.

Voorbeeld

Stel, je doneert jaarlijks € 250,- aan Muziek aan Bed en je valt in het hoogste belastingtarief. Dan kost die schenking je slechts € 120,- per jaar, terwijl de volle € 250,- ten goede komt aan kinderen, volwassen en mensen met dementie in ziekenhuizen en instellingen. Wil je weten welk belastingvoordeel jouw gift aan Muziek aan Bed oplevert? Via deze calculator bereken je het binnen een minuut.

Formulier

Download het formulier Periodieke gift aan Muziek aan Bed. Open het formulier, vul de overeenkomst online in, sla hem op en mail deze naar donateurs@muziekaanbed.nl. Of print de overeenkomst en stuur deze op naar:

Wij vullen vervolgens de overeenkomst verder in en sturen deze zo snel mogelijk retour via e-mail. De overeenkomst kan je vervolgens gebruiken bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de aftrek van jouw donatie.

presentatie_sel_MuziekAanBed_LeoPolak0013
Muziek aan Bed_Zwolle_Anke Teunissen